Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Polievka s mäsovými guličkami

Pikantná rybacia zmes
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované kuracie prsia
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracie závitky s prekvapením
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie rizoto
Lahodné pečené zemiaky
Jemný hubový guláš
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Jahňacie so šalviovým medom
Rýchle lasagne
Plnená pečená cibuľa
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Rolky z roštenky so zeleninou
Vianočná roláda
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Sladko-kyslé grilované ražniči
Okúzľujúce letné kurča
Voňavé pečené
Fish&Chips v tortille
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Polievka z fazuľových strukov
Tuniak so zeleninou
Makrelová nátierka
Mäsová roláda a lá pahreba
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Stredomorské gnocchi
Teľacia roláda
Plnené kuracie stehná
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Stredomorská hríbová polievka
Talianske kuracie rizoto
Grilované tofu
Šalát s pikantným steakom
Krevety na zeleninovom lôžku
Hrachová polievka
Bravčová panenka so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi