Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Talianske kuracie rizoto
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Špagety zo Stredomoria
Jemný hubový guláš
Grilované kuracie prsia
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Šťavnaté mäkké zemiaky
Zapečené špagety s tuniakom
Opekaná zelenina
Kuracie závitky s prekvapením
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Stredomorské gnocchi
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát s pikantným steakom
Teľacia roláda
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Šalát z grilovanej zeleniny
Hrachová polievka
Stredomorská hríbová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Fish&Chips v tortille
Pikantná rybacia zmes
Biela ryba s fazuľou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie rizoto
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Makrelová nátierka
Vianočná roláda
Plnená pečená cibuľa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované tofu
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Mäsová roláda a lá pahreba
Plnené kuracie stehná
Bravčová panenka so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zeleninové špízy
Rýchle lasagne
Tuniak so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Jahňacie so šalviovým medom
Tournedos s maslovou zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Voňavé pečené
Viac receptov pre túto náladu

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej s Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

Suroviny

morčacie stehno horné vykostené
olivový olej
maslo
1 čajová lyžička Podravky na pečenú zeleninu
soľ
čierne korenie
3 cesnaky
2 zemiaky
2 veľké mrkvy
1 zeler
2 veľké petržleny
mini tekvica Hokaido
1 cuketa

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie stehno umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a Podravkou na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky. Zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kusy – ideálne na veľkosť zemiakov (malá päsť). Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  • 2 Po upečení celú masu mäsa a zeleniny pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

Porcia

Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Malé tajomstvá

Mäso so zeleninou na jednom plechu sa výborne doplnia a navzájom prevoňajú. Ušetríte tak čas nielen pri varení, ale aj pri umývaní.

Zdieľať s priateľmi