Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Šťavnaté mäkké zemiaky

Vianočná roláda
Stredomorská hríbová polievka
Rýchle lasagne
Lahodné pečené zemiaky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Grilované kuracie prsia
Kuracie rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka z fazuľových strukov
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Špagety zo Stredomoria
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie závitky s prekvapením
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Plnená pečená cibuľa
Krevety na zeleninovom lôžku
Okúzľujúce letné kurča
Tuniak so zeleninou
Jemný hubový guláš
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorské gnocchi
Hrachová polievka
Plnené kuracie stehná
Teľacia roláda
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pikantná rybacia zmes
Makrelová nátierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Šalát s pikantným steakom
Zapečené špagety s tuniakom
Biela ryba s fazuľou
Šalát z grilovanej zeleniny
Talianske kuracie rizoto
Zeleninové špízy
Ražniči z lososa
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Fish&Chips v tortille
Mäsová roláda a lá pahreba
Voňavé pečené
Opekaná zelenina
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Viac receptov pre túto náladu

Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

Suroviny

5 -6 ks stredných zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie
20 g masla
2 lyžice olivového oleja
hlávka cesnaku
1 - 2 lyžice jablčného octu
2 lyžice chrenu
1 - 2 lyžice kyslej smotany
mladá cibuľka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 60 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
  • 2 Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a jemne premiešame.
  • 3 Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky so zemiakmi.
  • 4 Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
  • 5 Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
  • 6 Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.

Tip

Množstvo smotany a chrenu si zvoľte podľa vašej chuti. Ak máte radšej pikantnú chuť chrenu, stačí pridať len kúsok smotany. Ak však máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte viac smotany. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.

Porcia

Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi