Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Okúzľujúce letné kurča

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Vianočná roláda
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie rizoto
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela ryba s fazuľou
Lahodné pečené zemiaky
Grilované kuracie prsia
Bravčová panenka so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie závitky s prekvapením
Talianske kuracie rizoto
Stredomorské gnocchi
Zapečené špagety s tuniakom
Opekaná zelenina
Šťavnaté mäkké zemiaky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Voňavé pečené
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zeleninové špízy
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pikantná rybacia zmes
Ražniči z lososa
Tuniak so zeleninou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Grilované tofu
Hrachová polievka
Teľacia roláda
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Plnené kuracie stehná
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Plnená pečená cibuľa
Jahňacie so šalviovým medom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Makrelová nátierka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorská hríbová polievka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Polievka s mäsovými guličkami
Tournedos s maslovou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Jemný hubový guláš
Fish&Chips v tortille
Rýchle lasagne
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mäsová roláda a lá pahreba
Viac receptov pre túto náladu

Pečenou zeleninou s rozpusteným mascarpone ochutenou stredomorskými bylinkami a troškou cukru podávanou s grilovaným kuracím steakom potešíte svojich najbližších.

Suroviny

2 cukety
2 červené papriky
60 g čiernych olív
4 paradajky
4 kuracie rezne
80 g mascarpone
2 strúčiky cesnaku
100 g zemiakov
200 ml mlieka
20 g masla
1 lyžička ochucovadla Stredomorie Podravka
1/2 lyžičky cukru
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Papriku nakrájame na krúžky, cukety prerežeme na polovicu a narežeme na rezance.
  • 2 Do nádoby na pečenie dáme nakrájanú papriku, cuketu a pridáme cesnak nakrájaný na malé kúsky. Všetko zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 210 °C asi 15 minút.
  • 3 Zeleninu vyberieme, posypeme ochucovadlom Stredomorie Podravka, pridáme cukor, soľ a korenie a dobre premiešame. Pridáme olivy a paradajky nakrájané na krúžky, vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte asi 20-25 minút.
  • 4 Počas tejto doby osolíme a okoreníme kuracie rezne a ugrilujeme ich. Takisto si pripravíme zemiaky, a to tak, že ich ošúpeme a dáme uvariť.
  • 5 Na pečenú zeleninu pridáme mascarpone a dobre premiešame, aby sa poriadne rozpustilo.
  • 6 Keď sú zemiaky mäkké, rozlačíme ich a pridáme mlieko, maslo a soľ.

Tip

Namiesto paradajok môžete použiť krájané paradajky Podravka.

Porcia

Pečenú zeleninu posypte petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s pripravenou zemiakovou kašou.

Zdieľať s priateľmi