Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Biela ryba s fazuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Stredomorské gnocchi
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Zeleninové špízy
Šalát s pikantným steakom
Rýchle lasagne
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie rizoto
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Bravčová panenka so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Makrelová nátierka
Teľacia roláda
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šťavnaté mäkké zemiaky
Krevety na zeleninovom lôžku
Voňavé pečené
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Jemný hubový guláš
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Hrachová polievka
Plnená pečená cibuľa
Plnené kuracie stehná
Vianočná roláda
Jahňacie so šalviovým medom
Ražniči z lososa
Grilované tofu
Pikantná rybacia zmes
Polievka z fazuľových strukov
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tuniak so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Stredomorská hríbová polievka
Mäsová roláda a lá pahreba
Lahodné pečené zemiaky
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Opekaná zelenina
Kuracie závitky s prekvapením
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Talianske kuracie rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi