Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Jahňacie so šalviovým medom

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Voňavé pečené
Stredomorské gnocchi
Ražniči z lososa
Hrachová polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rolky z roštenky so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované kuracie prsia
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Vianočná roláda
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Teľacia roláda
Zeleninové špízy
Špagety zo Stredomoria
Šalát z grilovanej zeleniny
Mäsová roláda a lá pahreba
Rýchle lasagne
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Plnené kuracie stehná
Krevety na zeleninovom lôžku
Pikantná rybacia zmes
Plnená pečená cibuľa
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Stredomorská hríbová polievka
Kuracie rizoto
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Kuracie závitky s prekvapením
Bravčová panenka so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Jemný hubový guláš
Tuniak so zeleninou
Talianske kuracie rizoto
Šťavnaté mäkké zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
Makrelová nátierka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sladko-kyslé grilované ražniči
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Opekaná zelenina
Zapečené špagety s tuniakom
Tournedos s maslovou zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Biela ryba s fazuľou
Grilované tofu
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Pri zvláštnych príležitostiach skúsme pripraviť jahňacinu trošku iným spôsobom. Mäso skaramelizujeme s medom, podlejeme vínom a upečieme v rúre. Podávame s dusenou kapustou.

Suroviny

2-4 kg jahňacieho stehna s rebrami
50 ml oleja
100 ml šalviového medu
200 ml bieleho vína
1 lyžičku Podravky ochucovadla Stredomorie
soľ
čierne korenie mleté
polovica citróna
20 g píniových orieškov
1 kg kyslej kapusty
3 lyžice oleja
30 g slaniny
1 strúčik cesnaku

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby180 min

  • 1 Na rozohriatom oleji opečieme mäso zo všetkých strán.
  • 2 Mäso osolíme, okoreníme, posypeme Podravkou Stredomorie, pridáme med a dusíme, dokým mäso nebude obalené zkaramelizovaným medom. Pomaly podlejeme vodou a bielym vínom. Mäso spolu so šťavou dáme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi hodinu a pól až dve.
  • 3 Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho, pridáme plátky citróna a píniové oriešky a odstránime prebytočný tuk.
  • 4 Podávame s dusenou kapustou, ktorú pripravíme tak, že na oleji opražíme nakrájanú slaninu, pridáme kapustu a cesnak a dusíme, dokým kapusta nezmäkne.

Porcia

Mäso podávame s omáčkou a dusenou kapustou.

Malé tajomstvá

Na začiatku jahňacinu poriadne umyjeme a osušíme handrou a môžeme ju potrieť cesnakom a citrónom, aby sme zmiernili charakteristickú vôňu jahňacieho mäsa. Počas pečenia a podľa potreby podlievame mäso vodou.

Zdieľať s priateľmi