Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s kuskusom
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Mediteránska rapsódia
Teplý zeleninový šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Jaipur kari
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Bohatá jesenná polievka
Tuniakový šalát
Oranžové rizoto
Paella s kuracím mäsom
Špargľová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Opekaná zelenina
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Caponata a lá Podravka
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Špagety zo Stredomoria
Chutný šalát z opečených zemiakov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto so slaninou
Gyros šalát
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči z lososa
Tuniak so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorský šalát
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Ružičková polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Cuketové jednohubky
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi