Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Kuracina s tekvicou a zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Paradajkové košíčky so pšenom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie fajitas
Morčacina s citrónom a oreganom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Mediteránska rapsódia
Teplý zeleninový šalát
Ružičková polievka
Cuketové jednohubky
Tabouleh
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Oranžové rizoto
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paella s kuracím mäsom
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniakový šalát
Grilované tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Stredomorský šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi