Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ražniči z lososa

Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Šošovicová krémová polievka
Ružičková polievka
Gyros šalát
Oranžové rizoto
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tekvicová polievka s jablkom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorská frittata
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniakový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teplý zeleninový šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Sójový šalát s tuniakom
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paella s kuracím mäsom
Pečený losos v medovej omáčke
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Jaipur kari
Mediteránska rapsódia
Kuracie fajitas
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Tabouleh
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka
Biela ryba s kuskusom
Stredomorský šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové špízy
Okúzľujúce letné kurča
Viac receptov pre túto náladu

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

1 kg filiet z lososa
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
2 limetky alebo citróny
Ajvar jemný Podravka
čerstvé oregano
16 špajdlí

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  • 3 Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  • 4 Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  • 5 Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

Tip

Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.

Porcia

Podávame s Ajvarom Podravka a opraženými kúskami chleba.

Zdieľať s priateľmi