Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Kuracie prsia pečené v rúre
Hŕstková polievka s paradajkami
Špagety s cuketou
Rezne s chutnou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Kačica na pomarančoch
Rýchle lasagne
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kurací paprikáš
Medové teľacie kotlety
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Polievka z bôbu
Pizza v zemiakoch
Fish&Chips v tortille
Pochúťka s Ajvarom
Kura na pivovej fľaši
Kura na sladko
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Jaipur kari
Zeleninové chipsy
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Jahňacie so šalviovým medom
Voňavé pečené zemiaky
Klasický burger
Carbonara so špenátom
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilovaná krkovička
Nové zemiaky s Ajvarom
Lasagne z panvice
Zemiakové placky
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Papriky plnené rizotom
Chilli con carne
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Hubový guľáš
Grilovaný hamburger
Hovädzí steak so zeleninou
Netradičný hamburger
Rolky z roštenky so zeleninou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Kura na pive
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pivný guláš
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacie prsia s jablkami
Kotlovina
Morčacie rolky s ryžou
Grilované rebierka
Kurča na bielom víne
Morčací hamburger
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi