Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Kotlovina

Grilovaný hamburger
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Chilli con carne
Rezne s chutnou omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Jahňacie so šalviovým medom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Morčací hamburger
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacie prsia s jablkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pivný guláš
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kura na pive
Mäsové guľky s omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Grilovaná krkovička
Rolky z roštenky so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilované rebierka
Medové teľacie kotlety
Fish&Chips v tortille
Carbonara so špenátom
Klasický burger
Kura na sladko
Netradičný hamburger
Voňavé pečené zemiaky
Kačica na pomarančoch
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Lasagne z panvice
Hovädzí steak so zeleninou
Zemiakové placky
Polievka z bôbu
Pikantné bravčové závitky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčové kotlety s kuskusom
Pizza v zemiakoch
Kurča na bielom víne
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pochúťka s Ajvarom
Rýchle lasagne
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Špagety s cuketou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Párky v slanine
Kurací paprikáš
Plnené kuracie stehná
Zeleninové chipsy
Hubový guľáš
Papriky plnené rizotom
Medailónky s hnedou ryžou
Teľacie kotlety so zeleninou
Jaipur kari
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kura na pivovej fľaši
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Viac receptov pre túto náladu

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

Suroviny

400 g bravčových kotliet (4 kusy)
4 kusy kuracieho mäsa (podľa vašej chuti)
ochucovadlo
0,5 dl oleja
4 klobásy na grilovanie
150 g cibule
100 g čerstvých paprík
150 g čerstvých paradajok
1 malá chilli paprička
1 sušený bobkový list
2 strúčiky cesnaku
6 dl vody
soľ
čierne mleté korenie
1 dl bieleho vína

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby

  • 1 Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
  • 2 Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
  • 3 Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
  • 4 Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
  • 5 Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
  • 6 Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

Porcia

Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.

Zdieľať s priateľmi