Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Morčacie prsia s jablkami

Pochúťka s Ajvarom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Kura na pivovej fľaši
Chilli con carne
Kura na sladko
Kurča na bielom víne
Kuracie prsia pečené v rúre
Fish&Chips v tortille
Carbonara so špenátom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilované rebierka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hŕstková polievka s paradajkami
Grilovaná krkovička
Hubový guľáš
Papriky plnené rizotom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Klasický burger
Jaipur kari
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Polievka z bôbu
Grilovaný hamburger
Rolky z roštenky so zeleninou
Zeleninové chipsy
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Špagety s cuketou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na pive
Pikantné bravčové závitky
Mäsové guľky s omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Voňavé pečené zemiaky
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Párky v slanine
Medové teľacie kotlety
Kurací paprikáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Rýchle lasagne
Netradičný hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčací hamburger
Hovädzí steak so zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Pizza v zemiakoch
Lasagne z panvice
Medailónky s hnedou ryžou
Nové zemiaky s Ajvarom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Jahňacie so šalviovým medom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Bravčové kotlety s kuskusom
Sladká bravčová panenka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Zemiakové placky
Kotlovina
Kačica na pomarančoch
Pivný guláš
Viac receptov pre túto náladu

Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.

Suroviny

cca 1,5 kg morčacích pŕs (2 väčšie kusy)
1 lyžica Podravka ochucovadla
čierne korenie mleté
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
3 lyžice olivového oleja
2 cibule
2 jablká
125 ml jablkovej šťavy
2 lyžice jablčného octu
1 - 2 lyžičky kremžskej horčice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby120 min

  • 1 Morčacie mäso posypeme Podravka ochucovadlom, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.
  • 2 V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
  • 3 Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.

Porcia

Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa vašej chuti.

Zdieľať s priateľmi