Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Gyros šalát

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Lahodné pečené zemiaky
Tuniakový šalát
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Hríbová mrvenička
Paradajková polievka
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ryžové guľôčky
Caponata a lá Podravka
Polievka z fazuľových strukov
Tekvicová polievka s jablkom
Ochutená ryža
Losos s cuketovou krustou
Morčacina s citrónom a oreganom
Vyprážaný syr
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ražniči z lososa
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Tuniak so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Opekaná zelenina
Cestovinový šalát so surimi
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tabouleh
Šalát z grilovanej zeleniny
Mrkvová polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Farebný jarný šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované paradajky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zeleninové špízy
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ravioly so šalviou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajkové košíčky so pšenom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s kuskusom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi