Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Ryžové guľôčky

Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ochutená ryža
Gyros šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Mrkvová polievka
Vyprážaný syr
Polievka z fazuľových strukov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Letné zeleninové ragú
Strukovinový šalát so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Tekvicová polievka s jablkom
Grilované paradajky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Sójový šalát s tuniakom
Polievka z rukoly a kreviet
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajková polievka s bazalkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestovinový šalát so surimi
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Cviklové krupoto s bielou rybou
Mäsové guľky s omáčkou
Ružičková polievka
Tabouleh
Opekaná zelenina
Farebný jarný šalát
Ravioly so šalviou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi