Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Tekvicová polievka s jablkom

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Ravioly so šalviou
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové špízy
Grilované paradajky
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Caponata a lá Podravka
Kuracie prsia pečené v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Tuniak so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Mrkvová polievka
Opekaná zelenina
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Farebný jarný šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Paradajková polievka
Gyros šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Ochutená ryža
Cestovinový šalát so surimi
Grilované tofu
Vyprážaný syr
Biela ryba s kuskusom
Špagety zo Stredomoria
Ražniči z lososa
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Hríbová mrvenička
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Letné zeleninové ragú
Tuniakový šalát
Šošovicová krémová polievka
Ryžové guľôčky
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Teplý zeleninový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi