Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Teplý zeleninový šalát

Hríbová mrvenička
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Polievka z fazuľových strukov
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Biela ryba s kuskusom
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Cestovinový šalát so surimi
Grilované tofu
Ochutená ryža
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Mrkvová polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Farebný jarný šalát
Gyros šalát
Tabouleh
Ružičková polievka
Ravioly so šalviou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované paradajky
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ryžové guľôčky
Paradajková polievka
Opekaná zelenina
Lahodné pečené zemiaky
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Vyprážaný syr
Šošovicová krémová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred tým, ako ju posypete s Podravkou na šalát. A potom už len podávate tento farebný, teplý a dymovou arómou voňajúci šalát.

Suroviny

2 sladké červené papriky
400 g šampiňónov
500 g cukety
200 g jarnej cibuľky
300 g florentského fenikla
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice sušeného petržlenu
1 polievková lyžica nasekanej koriandrovej vňate
100 g zelených olív
200 g syru Feta
1 Podravka na šalát
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 8 osoby40 min

  • 1 Papriky umyjeme a nakrájame ich na väčšie kúsky, každý šampiňón prekrojíme na polovicu, z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a nakrájame a hľuzy feniklu umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
  • 2 Všetku zeleninu spolu ugrilujeme na rozpálenej, nenaolejovanej platni, potom necháme chvíľu vychladnúť.
  • 3 Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, preložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, koriandrovú vňať, scedené a prepláchnuté plnené olivy a na kocky nakrájaný syr Feta. Posypeme Podravkou na šalát, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Zakryjeme a necháme odpočinúť na 5-10 minút. Pred podávaním skontrolujeme chuť a podľa potreby osolíme a okoreníme.
  • 4 Šalát necháme až do servírovania zakrytý, aby sa všetky chute spojili.

Malé tajomstvá

Na docielenie bohatšej, krémovejšej chute môžete do šalátu pridať trochu kyslej smotany.

Zdieľať s priateľmi