Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob

Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie prsia pečené v rúre
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Hríbová mrvenička
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované paradajky
Vyprážaný syr
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Grilované tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ružičková polievka
Opekaná zelenina
Mäsové guľky s omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Farebný jarný šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Mrkvová polievka
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Letné zeleninové ragú
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečený losos v medovej omáčke
Ryžové guľôčky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové špízy
Polievka z fazuľových strukov
Gyros šalát
Ravioly so šalviou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ochutená ryža
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.

Suroviny

800 g skorých zemiakov, stredná veľkosť
400 g mrkvy
1 Podravka na pečené zemiaky
50 ml olivového oleja
75 g plnených olív
1 hrsť petržlenovej vňate
Dressing:
300 g kyslej smotany
80 g majonézy
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice nasekanej koriandrovej vňate
soľ
čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby70 min

  • 1 Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.
  • 2 Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme Podravkou na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 400 stupňov farenheita/200 °C/plynový stupeň 6 po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
  • 3 Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.

Malé tajomstvá

Zemiaky s vysokým obsahom škrobu sú najvhodnejšie na pečenie. Aby sme zistili, či máme správny typ zemiakov, jeden zemiak nakrájame a ak nôž ostáva pokrytý bielou tekutinou, ide o správny typ.

Zdieľať s priateľmi