Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Polievka z rukoly a kreviet
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z lososa
Tuniak so zeleninou
Gyros šalát
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Grilované tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka
Farebný jarný šalát
Ravioly so šalviou
Ryžové guľôčky
Ružičková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Mrkvová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šošovicová krémová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Opekaná zelenina
Hríbová mrvenička
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Caponata a lá Podravka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Tuniakový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ochutená ryža
Teplý zeleninový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Pečený losos v medovej omáčke
Vyprážaný syr
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Grilované paradajky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Letné zeleninové ragú
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Biela ryba s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi