Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Vyprážaný syr

Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Rizoto na španielsky spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniakový šalát
Polievka z rukoly a kreviet
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Opekaná zelenina
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Hríbová mrvenička
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ryžové guľôčky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mrkvová polievka
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ochutená ryža
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Polievka z fazuľových strukov
Grilované paradajky
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s kuskusom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Farebný jarný šalát
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ravioly so šalviou
Viac receptov pre túto náladu

Takto pripravený "obyčajný" syr sa stane "neobyčajne" chutným. Odporúčame Vám ho vyskúšať. Atraktívnym a chutným prídavkom je biela omáčka z jogurtu a nasekanej bazalky.

Suroviny

400 g čerstvého syra (riccota, cottage cheese, tvaroh)
20 ml extra panenského olivového oleja
100 g strúhanky
1 vajce
60 g múky
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
2 lyžičky Podravka ochucovadla
Dresing:
150 ml jogurtu
50 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice nasekanej bazalky
1/2 lyžičky soli
štipka čierneho mletého korenia
1 lyžica citrónovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 4 plátky čerstvého syra pokvapkáme olivovým olejom a necháme ich postáť.
  • 2 Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a vajce, do ktorého pridáme Podravka ochucovadlo a biele korenie, na obaľovanie.
  • 3 Syr najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Obalený syr vypražíme v hlbšej panvici, dokým nemá zlatistú farbu. Vyberieme ho na papierový obrúsok, aby sa zbavil nadbytočného tuku.
  • 4 Dresing pripravíme tak, že do jogurtu pridáme olivový olej, bazalku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a poriadne premiešame.

Tip

Čerstvý syr je syr s neutrálnou chuťou, ktorý sa hodí k rôznym typom omáčok, od osviežujúcich až po pikanté alebo sladkokyslé.

Porcia

Na tanier dáme vypražený syr, pridáme poľníček, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

Zdieľať s priateľmi