Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Ružičková polievka

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracie prsia pečené v rúre
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s kuskusom
Ryžové guľôčky
Lahodné pečené zemiaky
Vyprážaný syr
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové špízy
Ochutená ryža
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajková polievka
Tuniak so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Teplý zeleninový šalát
Tuniakový šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Mrkvová polievka
Hríbová mrvenička
Ravioly so šalviou
Grilované paradajky
Gyros šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Farebný jarný šalát
Opekaná zelenina
Paradajkové košíčky so pšenom
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z lososa
Tabouleh
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi