Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Šošovicová krémová polievka

Tabouleh
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z fazuľových strukov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniakový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečený losos v medovej omáčke
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Paradajková polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hríbová mrvenička
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Vyprážaný syr
Letné zeleninové ragú
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové špízy
Grilované paradajky
Tuniak so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Ochutená ryža
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Polievka z rukoly a kreviet
Ružičková polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ryžové guľôčky
Farebný jarný šalát
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestovinový šalát so surimi
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Tekvicová polievka s jablkom
Mrkvová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi