Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Paradajkové košíčky so pšenom

Mäsové guľky s omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Cestovinový šalát so surimi
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Letné zeleninové ragú
Šošovicová krémová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Hríbová mrvenička
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Polievka z fazuľových strukov
Losos s cuketovou krustou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Sójový šalát s tuniakom
Ochutená ryža
Gyros šalát
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Farebný jarný šalát
Tuniakový šalát
Mrkvová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ryžové guľôčky
Grilované paradajky
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teplý zeleninový šalát
Ravioly so šalviou
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové špízy
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi