Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Kuracie prsia pečené v rúre

Tuniak so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Teplý zeleninový šalát
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tabouleh
Tuniakový šalát
Hríbová mrvenička
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované paradajky
Ražniči z lososa
Biela ryba s kuskusom
Vyprážaný syr
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Lahodné pečené zemiaky
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ochutená ryža
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Gyros šalát
Mäsové guľky s omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Ravioly so šalviou
Rizoto na španielsky spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ružičková polievka
Mrkvová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Ryžové guľôčky
Grilované tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Polievka z fazuľových strukov
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Polievka z rukoly a kreviet
Farebný jarný šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Losos s cuketovou krustou
Pečený losos v medovej omáčke
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi