Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Špagety zo Stredomoria

Cestovinový šalát so surimi
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s kuskusom
Vyprážaný syr
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová krémová polievka
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Zeleninové špízy
Gyros šalát
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Polievka z fazuľových strukov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Grilované tofu
Polievka z rukoly a kreviet
Ochutená ryža
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Grilované paradajky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Hríbová mrvenička
Mäsové guľky s omáčkou
Ražniči z lososa
Sójový šalát s tuniakom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ryžové guľôčky
Tabouleh
Tekvicová polievka s jablkom
Pečený losos v medovej omáčke
Ružičková polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ravioly so šalviou
Mrkvová polievka
Farebný jarný šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

Suroviny

300 g Podravka špagiet
3 konzervy Eva tuniaka v olivovom oleji
1 cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
3 konzervy ančovičiek
1 lyžička Podravka ochucovadla Pikant
120 g zelených odkôstkovaných olív
390 g Podravka krájaných paradajok
1/2 lyžičky sušeného oregana
čierne korenie mleté
soľ
parmezán

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo Pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  • 3 Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  • 4 Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  • 5 Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

Tip

Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Porcia

Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi