Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Opekaná zelenina

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ružičková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Mrkvová polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečený losos v medovej omáčke
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované tofu
Cestovinový šalát so surimi
Grilované paradajky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ražniči z lososa
Ochutená ryža
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Vyprážaný syr
Kuracie prsia pečené v rúre
Mäsové guľky s omáčkou
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Ryžové guľôčky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Hríbová mrvenička
Teplý zeleninový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Letné zeleninové ragú
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové špízy
Polievka z rukoly a kreviet
Farebný jarný šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Gyros šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Tabouleh
Tuniak so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniakový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Ravioly so šalviou
Losos s cuketovou krustou
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi