Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Sójový šalát s tuniakom

Rizoto na španielsky spôsob
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mäsové guľky s omáčkou
Vyprážaný syr
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Tekvicová polievka s jablkom
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované paradajky
Ochutená ryža
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Hríbová mrvenička
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniak so zeleninou
Ružičková polievka
Ryžové guľôčky
Losos s cuketovou krustou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát so surimi
Mrkvová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Lahodné pečené zemiaky
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové špízy
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Farebný jarný šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi