Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Farebný jarný šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ravioly so šalviou
Opekaná zelenina
Caponata a lá Podravka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestovinový šalát so surimi
Hríbová mrvenička
Ražniči z lososa
Sójový šalát s tuniakom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Mrkvová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované paradajky
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajková polievka
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Špagety zo Stredomoria
Vyprážaný syr
Lahodné pečené zemiaky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ružičková polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Rizoto na španielsky spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ochutená ryža
Ryžové guľôčky
Tuniakový šalát
Mäsové guľky s omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Hliva, kuriatka a shitake hríby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Suroviny

4 ks teľacích kotliet bez kosti (cca 500 g)
2 lyžičky Podravka ochucovadla Natur
čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
20 g masla
250 g húb
20 g masla
soľ
80 ml olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušeného oregana
100 g rukoly

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  • 2 Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  • 3 Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  • 4 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  • 5 Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  • 6 Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Tip

K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Porcia

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Zdieľať s priateľmi