Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou

Carbonara so špenátom
Chilli con carne
Hŕstková polievka s paradajkami
Kačica na pomarančoch
Hovädzí steak so zeleninou
Kurací paprikáš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kura na pive
Morčacie prsia s jablkami
Párky v slanine
Sladká bravčová panenka
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Zemiakové placky
Jaipur kari
Jahňacie so šalviovým medom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kotlovina
Hubový guľáš
Morčací hamburger
Kura na pivovej fľaši
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčacie rolky s ryžou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rýchle lasagne
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kurča na bielom víne
Grilovaná krkovička
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pizza v zemiakoch
Voňavé pečené zemiaky
Kuracie prsia pečené v rúre
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Pivný guláš
Špagety s cuketou
Mäsové guľky s omáčkou
Papriky plnené rizotom
Rezne s chutnou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilovaný hamburger
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura na sladko
Medailónky s hnedou ryžou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Klasický burger
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Medové teľacie kotlety
Polievka z bôbu
Netradičný hamburger
Zeleninové chipsy
Rybárov guláš
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s kuskusom
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Týmto slaným koláčom ohúrite rodinu, priateľov aj deti. Skvelé ako občerstvenie pre návštevy i ako desiata či ľahká večera. Ajvar a čabajka mu dodajú správnu chuť a šmrnc.

Suroviny

400 g múky
1 ks sušené droždie
1 lyžička soli
1 lyžička medu
200 ml teplej vody
trochu olivového oleja
2 menšie červené cibule
1 lyžica paradajkového pretlaku
400 g krájaných paradajok Podravka
300 ml pasírovaných paradajok Podravka
2 - 3 lyžice Ajvaru jemného Podravka
1 lyžička sušenej bazalky
soľ, korenie
250 g mozzarelly
200 g čabajky
1 žĺtok
parmezán na posypanie
parmezán na posypanie

Použili sme

Ajvar jemný

Ajvar jemný

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

4 osoby55 min

  • 1 Do misky dáme múku, droždie, soľ, med a zalejeme teplou vodou. Premiešame, prilejeme olej a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme látkovou utierkou a dáme ho odležať na teplé miesto.
  • 2 Medzitým si pripravíme omáčku. V panvici si rozpálime olivový olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, až zmäkne pridáme pretlak. Dobre premiešame a pridáme krájané aj pasírované paradajky a Ajvar. Premiešame a dochutíme bazalkou, soľou a korením. Varíme približne 15 minút, pokým omáčka nezhustne.
  • 3 Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru. Vrchné časti oboch ciest potrieme pripravenou paradajkovou omáčkou, poukladáme čabajku nakrájanú na tenšie kolieska a rovnako nakrájanú mozzarellu. Cesto zamotáme (dlhšou stranou). Vrch potrieme žĺtkom, posypeme parmezánom a dáme na plech. Pečieme na 200°C asi 30 minút dozlatista.
  • 4 Upečené necháme vychladnúť a podávame so zbytkom omáčky alebo s Ajvarom.

Malé tajomstvá

Tip 1: Pokiaľ nemáte čas na prípravu paradajkovej omáčky, použite iba Ajvar. Tip 2: Cesto si vyvaľkajte na papieri na pečenie, jednoduchšie ho tak prenesiete na plech.

Zdieľať s priateľmi