Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Morčacie rolky s ryžou

Hŕstková polievka s paradajkami
Párky v slanine
Hubový guľáš
Kura na pive
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie prsia pečené v rúre
Pochúťka s Ajvarom
Fish&Chips v tortille
Sladká bravčová panenka
Kura na pivovej fľaši
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Jahňacie so šalviovým medom
Grilovaná krkovička
Kotlovina
Kurací paprikáš
Morčacie prsia s jablkami
Grilovaný hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Kurča na bielom víne
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pikantné bravčové závitky
Nové zemiaky s Ajvarom
Voňavé pečené zemiaky
Carbonara so špenátom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Rýchle lasagne
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Medailónky s hnedou ryžou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Zemiakové placky
Chilli con carne
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hovädzí steak so zeleninou
Pivný guláš
Plnené kuracie stehná
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Lasagne z panvice
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Klasický burger
Rolky z roštenky so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Netradičný hamburger
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Polievka z bôbu
Grilované rebierka
Morčací hamburger
Mäsové guľky s omáčkou
Jaipur kari
Kačica na pomarančoch
Pizza v zemiakoch
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Špagety s cuketou
Zeleninové chipsy
Medové teľacie kotlety
Kura na sladko
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi