Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Bravčová panenka dusená so zeleninou

Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilované tofu
Opekaná zelenina
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Penne so špargľovou omáčkou
Oranžové rizoto
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Teľacie kotlety so zeleninou
Plnené kuracie stehná
Voňavá morčacia roláda
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Lasagne z panvice
Karí s bravčovým mäsom
Kuracina s kozím syrom
Mäsová roláda a lá pahreba
Grilované rebierka
Tournedos s maslovou zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Farebný jarný šalát
Kuracie prsia pečené v rúre
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pohánka s klobásou
Fish&Chips v tortille
Pečená ryba v papieri
Ravioly so šalviou
Zapečené špagety s tuniakom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Klasický burger
Ryžové guľôčky
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Grilované paradajky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Rýchle lasagne
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Domáce sushi
Nové zemiaky s Ajvarom
Kura na pive
Chrumkavé kuracie ražniči
Jahňacie so šalviovým medom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Netradičný hamburger
Vianočná roláda
Ražniči z mletého mäsa
Viac receptov pre túto náladu

Jemná, na olivovom oleji dusená bravčová panenka podávaná s brokolicou a mrkvou vytvorí jedinečné hlavné jedlo vášho dňa.

Suroviny

600 g bravčovej panenky
1 ½ polievková lyžica Podravky na bravčové mäso
5 polievkových lyžíc oleja na varenie
250 g mrkvy
450-500 g brokolice
2 strúčiky cesnaku
soľ
4 polievkové lyžice olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme Podravkou na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.
  • 2 Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.
  • 3 V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.
  • 4 V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme variť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.
  • 5 Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s osmaženou zeleninou.

Malé tajomstvá

Panenka je chudý typ mäsa. Podravka na bravčové mäso zmiešaná s trochou oleja je perfektná zmes na marinádu a po jej použití mäso ostáva jemné a šťavnaté.

Zdieľať s priateľmi