Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilované tofu
Grilované paradajky
Voňavá morčacia roláda
Ražniči z mletého mäsa
Sendviče z vajíčok a s lososom
Pohánka s klobásou
Rýchle lasagne
Netradičný hamburger
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracina s kozím syrom
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Mäsová roláda a lá pahreba
Nové zemiaky s Ajvarom
Jahňacie so šalviovým medom
Tournedos s maslovou zeleninou
Kura na pive
Oranžové rizoto
Morčacie rolky s ryžou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Plnená pečená cibuľa
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Plnené kuracie stehná
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Teľacie kotlety so zeleninou
Klasický burger
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Grilované rebierka
Opekaná zelenina
Farebný jarný šalát
Pečená ryba v papieri
Karí s bravčovým mäsom
Ryžové guľôčky
Ravioly so šalviou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Penne so špargľovou omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Domáce sushi
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Chrumkavé kuracie ražniči
Vianočná roláda
Rolky z roštenky so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej s Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

Suroviny

morčacie stehno horné vykostené
olivový olej
maslo
1 čajová lyžička Podravky na pečenú zeleninu
soľ
čierne korenie
3 cesnaky
2 zemiaky
2 veľké mrkvy
1 zeler
2 veľké petržleny
mini tekvica Hokaido
1 cuketa

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie stehno umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a Podravkou na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky. Zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kusy – ideálne na veľkosť zemiakov (malá päsť). Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  • 2 Po upečení celú masu mäsa a zeleniny pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

Porcia

Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Malé tajomstvá

Mäso so zeleninou na jednom plechu sa výborne doplnia a navzájom prevoňajú. Ušetríte tak čas nielen pri varení, ale aj pri umývaní.

Zdieľať s priateľmi