Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Hovädzí steak so zeleninou

Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované rebierka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tournedos s maslovou zeleninou
Farebný jarný šalát
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Penne so špargľovou omáčkou
Kura na pive
Opekaná zelenina
Morčacie rolky s ryžou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Jahňacie so šalviovým medom
Karí s bravčovým mäsom
Mäsová roláda a lá pahreba
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Pohánka s klobásou
Rýchle lasagne
Ražniči z mletého mäsa
Voňavá morčacia roláda
Klasický burger
Rolky z roštenky so zeleninou
Lasagne z panvice
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pečená ryba v papieri
Plnené kuracie stehná
Kuracina s kozím syrom
Netradičný hamburger
Grilované paradajky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Domáce sushi
Zapečené špagety s tuniakom
Ryžové guľôčky
Teľacie kotlety so zeleninou
Chrumkavé kuracie ražniči
Grilované tofu
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Plnená pečená cibuľa
Vianočná roláda
Oranžové rizoto
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Fish&Chips v tortille
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Viac receptov pre túto náladu

Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a Ajvarom jemným od Podravky.

Suroviny

4 ks hovädzích steakov (asi1,5 - 2 cm hrubé)
1 Podravka Grill Classic
75 ml oleja
600 g nových zemiakov
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 vetvička rozmarínu
1 feferónka
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR Grill Classic

Podravka NATUR Grill Classic

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme Podravkou Grill Classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
  • 2 Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zahrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
  • 3 Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu opražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a všetko to spolu cca 10 minút dusíme, dokým zemiaky nezmäknú.
  • 4 Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich na každej strane cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.

Tip

Ak chcete mať steak alebo biftek šťavnatý, je dôležité, aby ste ho po opečení nechali odležať. Ak si chcete toto jedlo naplno vychutnať, podávajte ho s Ajvarom jemným od Podravky.

Porcia

Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút.

Zdieľať s priateľmi