Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Voňavá morčacia roláda

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Karí s bravčovým mäsom
Penne so špargľovou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Farebný jarný šalát
Lasagne z panvice
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Plnená pečená cibuľa
Opekaná zelenina
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči z mletého mäsa
Netradičný hamburger
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Fish&Chips v tortille
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Vianočná roláda
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Zapečené špagety s tuniakom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba v papieri
Rýchle lasagne
Grilované paradajky
Hovädzí steak so zeleninou
Pohánka s klobásou
Chrumkavé kuracie ražniči
Ravioly so šalviou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracina s kozím syrom
Ryžové guľôčky
Kuracie prsia pečené v rúre
Jahňacie so šalviovým medom
Grilované tofu
Morčacie rolky s ryžou
Grilované rebierka
Mäsová roláda a lá pahreba
Kura na pive
Oranžové rizoto
Teľacie kotlety so zeleninou
Klasický burger
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Domáce sushi
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Viac receptov pre túto náladu

Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá” ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Vegety od Podravky .

Suroviny

600 g morčacích pŕs v celku
2 malé lyžičky Podravka ochucovadlo
čierne korenie
5 lyžíc olivového oleja
400 g cukety
Plnka:
200 g mletého morčacieho mäsa
30 g syra “Trapist”, alebo aromatického zrelého syra (ako syr z ostrova Pag)
100 g šampiňónov
30 g sušenej slaniny (panceta)
1 vajce
1 lyžica sekanej petržlenovej vňate
1 malá lyžička Podravka ochucovadlo
50 g plnených zelených olív (10 kusov)
Dresing:
200 ml olivového oleja
1 lyžica kapár
1 lyžica sekanej petržlenovej vňate
1 lyžica nakrájanej bazalky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie mäso nakrájame tak aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
  • 2 Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
  • 3 Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravku ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
  • 4 Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plôšky.
  • 5 Mäso zľahka posypeme Podravkou ochucovadlom, pokoreníme a položíme na cuketu.
  • 6 Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
  • 7 Na plnku zložíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
  • 8 Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210°C.
  • 9 Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.

Tip

Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čím dlhšie cukety.

Porcia

Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.

Malé tajomstvá

Roláda bude šťavnatejšia a aromatickejšia ak ju podáme s dresingom pripraveným z olivového oleja, kapár a čerstvých stredomorských bylín.

Zdieľať s priateľmi