Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke

Oranžové rizoto
Karí s bravčovým mäsom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Tournedos s maslovou zeleninou
Netradičný hamburger
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Ravioly so šalviou
Nové zemiaky s Ajvarom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Opekaná zelenina
Kuracina s kozím syrom
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Vianočná roláda
Plnená pečená cibuľa
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba v papieri
Penne so špargľovou omáčkou
Lasagne z panvice
Klasický burger
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Fish&Chips v tortille
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie prsia pečené v rúre
Farebný jarný šalát
Kura na pive
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mäsová roláda a lá pahreba
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Ražniči z mletého mäsa
Grilované paradajky
Zapečené špagety s tuniakom
Domáce sushi
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Rýchle lasagne
Voňavá morčacia roláda
Grilované tofu
Hovädzí steak so zeleninou
Grilované rebierka
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Jahňacie so šalviovým medom
Ryžové guľôčky
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Chrumkavé kuracie ražniči
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke pre televízorom.

Suroviny

100 g krekrov
450 g mletého hovädzieho mäsa
1 vajce
100 g cibule nakrájanej na malé kúsky
štipku mletého muškátového oriešku
1 lyžička čierneho mletého korenia
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice oleja
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
Omáčka:
20 g masla
50 g cibule
100 g šampiňónov
2 lyžice hladkej múky
300 ml mlieka
soľ
1/4 lyžičky čierneho mletého korenia
4 lyžice parmezánu
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Z krekov urobíme omrkvinky. Mleté mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, muškátovým orieškom, čiernym korením, Podravka ochucovadlom a rozmrvenými krekrami a poriadne premiešame.
  • 2 Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4 cm.
  • 3 Na zahriatom oleji opražíme guľky zo všetkých strán.
  • 4 Guľky vyberieme z panvice a necháme ich odpočívať na papierovom obrúsku. Do tej istej panvice dáme maslo, cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľku opražíme.
  • 5 Pridáme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme hustú omáčku.
  • 6 Guľky vrátime naspäť do panvice a omáčky a všetko spolu krátko povaríme.

Tip

krekmi môžete dať do plastového sáčku a naklepať ich tĺčikom na mäso tak, aby z nich zastali len drobné omrvinky.

Porcia

Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi