Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Mäsová roláda a lá pahreba

Ražniči z mletého mäsa
Farebný jarný šalát
Karí s bravčovým mäsom
Morčacie rolky s ryžou
Domáce sushi
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Grilované paradajky
Tournedos s maslovou zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Grilované tofu
Netradičný hamburger
Pečená ryba v papieri
Hovädzí steak so zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Penne so špargľovou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Kuracina s kozím syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Klasický burger
Vianočná roláda
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Oranžové rizoto
Lasagne z panvice
Chrumkavé kuracie ražniči
Ravioly so šalviou
Voňavá morčacia roláda
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Rýchle lasagne
Grilované rebierka
Kura na pive
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Sendviče z vajíčok a s lososom
Plnené kuracie stehná
Zapečené špagety s tuniakom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rolky z roštenky so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Fish&Chips v tortille
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pohánka s klobásou
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Opekaná zelenina
Ryžové guľôčky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

V hostinci “Feniks” vo Viškove nad mestom Rijeka, kuchár Živko Miošić na starobylom ohnisku pripravuje jedlá z rôznych druhov mäsa v pahrebe. Pretože dnes už málokto môže pripravovať jedlá takýmto spôsobom, v kuchyni Podravka je receptúra tohto jedla prispôsobená príprave v modernej kuchyni.

Suroviny

2 kg teľacieho mäsa
4 lyžice oleja
60 g suchej údenej slaniny (panceta)
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
čierne korenie
soľ
2 kg zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 8 osoby110 min

  • 1 Slaninu, petržlenovú vňať a cesnak nasekajte nadrobno, pridajte Podravku, podľa chuti trochu citrónovej šťavy a všetko dobre premiešajte.
  • 2 Mäso vytvarujte do tvaru veľkého rezňa. Naklepte ho, trochu ho posoľte a pokoreňte. Potrite ho pripravenou zmesou a zrolujte. Roládu zviažte niťou a posoľte.
  • 3 Na plech, ktorý tu nahrádza pahrebu dajte olej a zemiaky nakrájané na hrubšie kolieska. Posoľte ho, pokoreňte a zamiešajte.
  • 4 Na zemiaky položte pripravenú roládu, dobre priklopte, alebo pokryte alobalom.
  • 5 Pečte v rúre predhriatej na 200°C. Keď je roláda do polovice upečená, otočte je, podľa potreby podlejte trochou vody a ďalej pokračujte s pečením prikrytej rolády. Celkové pečenie trvá hodinu a pol.

Tip

Teľacie mäso môžete nahradiť aj jahňacinou, alebo bravčovinou.

Porcia

Z upečenej rolády odmotajte niť, narežte ju na kolieska a podávajte so zemiakmi a s ľubovoľným šalátom.

Malé tajomstvá

Počas pečenia je dôležité dobré upevnenie alobalu k okrajom plechu, aby sa mäso nadmerne nesušilo.

Zdieľať s priateľmi