Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Vianočná roláda

Mäsová roláda a lá pahreba
Ražniči z mletého mäsa
Kura na pive
Fish&Chips v tortille
Voňavá morčacia roláda
Tournedos s maslovou zeleninou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Karí s bravčovým mäsom
Kuracina s kozím syrom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Domáce sushi
Klasický burger
Kuracie prsia pečené v rúre
Rýchle lasagne
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Oranžové rizoto
Pečená ryba v papieri
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Plnené kuracie stehná
Grilované tofu
Netradičný hamburger
Penne so špargľovou omáčkou
Grilované rebierka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Ravioly so šalviou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morčacie rolky s ryžou
Opekaná zelenina
Chrumkavé kuracie ražniči
Pohánka s klobásou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Ryžové guľôčky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované paradajky
Teľacie kotlety so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Plnená pečená cibuľa
Hovädzí steak so zeleninou
Lasagne z panvice
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Farebný jarný šalát
Nové zemiaky s Ajvarom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Jahňacie so šalviovým medom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Na večeru počas sviatočných dní môžete podávať aj túto roládu z morčacích pŕs, servírovanú so zeleninovým pyré a pokvapkanú šťavou z výpeku.

Suroviny

800 g morčacích pŕs v celku
100 g klobásy
100 g švajčiarskeho mangoldu
200 g mrkvy
40 g masla
soľ
štipka mletého čierneho korenia
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Zeleninové pyré:
500 g zemiakov
1 malá hlávka kapusty (zhruba 500 g)
soľ
štipka mletého čierneho korenia
100 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie prsia pomocou ostrého noža rozrežeme na jeden veľký filet. Opatrne naklepeme tĺčikom na mäso a ochutíme Podravkou a mletým čiernym korením. Na stranu, ktorou začneme roládu rolovať, poukladáme plátky šunky, krátko povarený švajčiarsky mangold a uvarenú mrkvu nakrájanú na hranolčeky. Na vrch poukladáme na kocky nakrájanú polovicu dávky masla a pevne zavinieme. Zvyšok masla natrieme na vrch rolády a zabalíme ju do alobalovej fólie. Roládu premiestnime do pekáča a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre prehriatej na 200 °C (plynový stupeň 6) po dobu približne 40 minút.
  • 2 Kým sa roláda upečie, pripravíme si zeleninové pyré. Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme v osolenej vode. V polovici doby varenia pridáme na fliačky nakrájanú kapustu a varíme do mäkka. Zeleninu scedíme, pridáme k nej pretlačený cesnak a olivový olej a ochutíme soľou a korením. Drevenou naberačkou miešame, kým sa zelenina nepopučí na pyré.
  • 3 Morčaciu roládu nakrájame a na servírovacom tanieri pokvapkáme výpekom. Podávame so zemiakovo kapustovým pyré.

Malé tajomstvá

Morčacie prsia pred naklepaním zakryte potravinárskou fóliou, čím docielite jednak udržanie celistvosti morčacieho filetu, ktorý by sa inak mohol pri naklepaní pretrhnúť, a taktiež si uľahčíte čistenie pracovnej plochy. Pečené morčacie prsia obsahujú iba 1% tuku, a preto sú vhodným zdrojom bielkovým pre malé deti a chorých ľudí. Morčacie mäso je bohaté na bielkoviny (21-22%), chudé a ľahko stráviteľné, a preto je vhodným typom mäsa aj pre starších ľudí.

Zdieľať s priateľmi