Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Grilované rebierka

Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kura na pive
Hovädzí steak so zeleninou
Ravioly so šalviou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Farebný jarný šalát
Plnené kuracie stehná
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Oranžové rizoto
Tournedos s maslovou zeleninou
Klasický burger
Teľacie kotlety so zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Ryžové guľôčky
Chrumkavé kuracie ražniči
Plnená pečená cibuľa
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracina s kozím syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Mäsová roláda a lá pahreba
Rýchle lasagne
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Domáce sushi
Voňavá morčacia roláda
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Sendviče z vajíčok a s lososom
Karí s bravčovým mäsom
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Jahňacie so šalviovým medom
Pohánka s klobásou
Fish&Chips v tortille
Morčacie rolky s ryžou
Lasagne z panvice
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Vianočná roláda
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ražniči z mletého mäsa
Grilované paradajky
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Opekaná zelenina
Pečená ryba v papieri
Netradičný hamburger
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, Podravku ochucovadlo, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované jedlo.

Suroviny

2 kg bravčových rebierok
3 lyžice Podravka ochucovadla pikant
3 lyžice medu
9 lyžíc oleja
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
20 g slaniny
1 čili paprička
1 lyžička hnedého cukru
300 ml čierneho piva
200 ml pasírovaných paradajok Podravka
Ajvar jemný Podravka
soľ
farebné korenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rebierka nakrájame na väčšie kúsky. Podravku ochucovadlo pikant zmiešame s medom a touto zmesou potrieme rebierka.
  • 2 Na väčší kus alobalu poukladáme polovicu rebierok tak, aby sme ich mohli tým alobalom zakryť. Dve strany alobalu poriadne uzavrieme.
  • 3 Cez otvorenú stranu nalejeme dovnútra alobalu 75 ml vody a 3 lyžice oleja a poriadne ju uzatvoríme. Uistíme sa, že sú všetky strany poriadne uzatvorené, aby teplo zvnútra neunikalo von.
  • 4 Rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu rebierok. Obidva balíčky necháme postáť minimálne 1 hodinu a potom ich položíme na rozohriaty gril. Grilujeme ich cca 45 - 60 minút na miernom ohni.
  • 5 Na panvicu si dáme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme, dokým cibuľa aj slanina nebudú pekne zlatisté.
  • 6 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú čili papričku, cukor a krátko to povaríme. Po chvíľke varenia pridáme pivo.
  • 7 Omáčku varíme cca 10 minút, dokým nezhustne a potom pridáme pasírované paradajky Podravka a ešte minútu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  • 8 Rebierka vyberieme z alobalu a dáme ich naspäť na gril. Grilujeme ich na miernom ohni ešte cca 10 - 15 minút. Počas grilovania ich potierame pripravenou omáčkou.

Tip

Na prípravu grilovaných rebierok si vyberieme menšie a kratšie rebierka, ktoré sú v americkom grilovacom žargóne nazývané baby rebierka.

Porcia

Rebierka podávame so zostávajúcou omáčkou a pridáme aj Ajvar jemný Podravka.

Zdieľať s priateľmi