Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Ravioly so šalviou

Grilované paradajky
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracina s kozím syrom
Plnené kuracie stehná
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Oranžové rizoto
Opekaná zelenina
Tournedos s maslovou zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Grilované rebierka
Karí s bravčovým mäsom
Mäsová roláda a lá pahreba
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura na pive
Ryžové guľôčky
Vianočná roláda
Chrumkavé kuracie ražniči
Lasagne z panvice
Netradičný hamburger
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Klasický burger
Teľacie kotlety so zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Fish&Chips v tortille
Jahňacie so šalviovým medom
Farebný jarný šalát
Rýchle lasagne
Voňavá morčacia roláda
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Plnená pečená cibuľa
Morčacie rolky s ryžou
Pečená ryba v papieri
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Pohánka s klobásou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Domáce sushi
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované tofu
Rolky z roštenky so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.

Suroviny

300 g hladkej múky
3 vajcia
1/2 lyžičky soli
Na náplň:
60 ml extra panenský olivový olej
200 g mangoldu
niekoľko lístkov šalvie
4 strúčiky cesnaku
200 g čerstvý kravský syr
štipku muškátového orieška
50 g nastrúhaného parmezánu
čierne mleté korenie
Na omáčku:
400 g krájaných paradajok Podravka
1 lyžica medu
10 g pistácií
2 lyžičky Podravka ochucovadla Stredomorie
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Múku zmiešame s vajíčkami a soľou a vymiešame cesto. Necháme odležať približne 10 minút.
  • 2 Mangold krátko oblanšírujeme v horúcej osolenej vode, potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a scediť.
  • 3 V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a lístky šalvie, krátko opečieme a zložíme z ohňa.
  • 4 Do misky si dáme oblanšírovaný mangold, scedený čerstvý syr, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, čierne korenie a olej s cesnakom a šalviou. Dobre to všetko rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, aby nám vznikla hustá zmes.
  • 5 Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na tenko približne do veľkosti 25x25 cm a nakrájame na štvorčeky veľkosti 5x5 cm.
  • 6 Do stredu štvorčekov jednej celej časti dáme lyžičkou trošku pripravenej plnky a prikryjeme ich štvorčekami druhej časti. Okraje je potrebné poriadne pritlačiť, aby sa plnka nedostala von. Potom hotové ravioly uvaríme v osolenej vode.
  • 7 Vo väčšej panvici si zohrejeme olej, pridáme uvarené ravioly, krátko ich opečieme z oboch strán a necháme v teple.
  • 8 Do tej istej panvice dáme krájané paradajky Podravka, ochucovadlo Stredomorie, čierne korenie a varíme na miernom ohni, dokým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme med, zamiešame a zložíme z ohňa.

Tip

Cesto na ravioly miesime ľahkými pohybmi a miesime ho dovtedy, dokým nebude mäkké a pružné. Bude sa vám dať lahšie rozvaľkať a chuť bude jemnejšia.

Porcia

Ravioly podávame preliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi