Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Teľacie kotlety so zeleninou

Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Rolky z roštenky so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Chrumkavé kuracie ražniči
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Karí s bravčovým mäsom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsová roláda a lá pahreba
Grilované rebierka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Vianočná roláda
Domáce sushi
Ryžové guľôčky
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Tournedos s maslovou zeleninou
Rýchle lasagne
Ravioly so šalviou
Hovädzí steak so zeleninou
Pohánka s klobásou
Oranžové rizoto
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kuracie prsia pečené v rúre
Lasagne z panvice
Fish&Chips v tortille
Netradičný hamburger
Opekaná zelenina
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Grilované tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Klasický burger
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči z mletého mäsa
Farebný jarný šalát
Morčacie rolky s ryžou
Voňavá morčacia roláda
Plnené kuracie stehná
Kura na pive
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená ryba v papieri
Grilované paradajky
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Jahňacie so šalviovým medom
Kuracina s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi