Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Ryžové guľôčky

Farebný jarný šalát
Vianočná roláda
Jahňacie so šalviovým medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pečená ryba v papieri
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kura na pive
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pohánka s klobásou
Opekaná zelenina
Kuracie prsia pečené v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Rýchle lasagne
Grilované tofu
Mäsová roláda a lá pahreba
Grilované paradajky
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Domáce sushi
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Teľacie kotlety so zeleninou
Netradičný hamburger
Chrumkavé kuracie ražniči
Penne so špargľovou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Oranžové rizoto
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Rolky z roštenky so zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Ražniči z mletého mäsa
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Plnené kuracie stehná
Kuracina s kozím syrom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilované rebierka
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Karí s bravčovým mäsom
Klasický burger
Voňavá morčacia roláda
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi