Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Plnené kuracie stehná
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Domáce sushi
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Ravioly so šalviou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Vianočná roláda
Mäsová roláda a lá pahreba
Voňavá morčacia roláda
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilované rebierka
Tournedos s maslovou zeleninou
Lasagne z panvice
Penne so špargľovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Fish&Chips v tortille
Pohánka s klobásou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Grilované tofu
Grilované paradajky
Rolky z roštenky so zeleninou
Klasický burger
Karí s bravčovým mäsom
Kura na pive
Pečená ryba v papieri
Kuracina s kozím syrom
Rýchle lasagne
Jahňacie so šalviovým medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Opekaná zelenina
Plnená pečená cibuľa
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Chrumkavé kuracie ražniči
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Netradičný hamburger
Teľacie kotlety so zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Oranžové rizoto
Zapečené špagety s tuniakom
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Farebný jarný šalát
Morčacie rolky s ryžou
Ryžové guľôčky
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi