Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Fish&Chips v tortille

Rýchle lasagne
Grilované tofu
Grilované paradajky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kuracie prsia pečené v rúre
Vianočná roláda
Grilované rebierka
Karí s bravčovým mäsom
Kuracina s kozím syrom
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Teľacie kotlety so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Plnené kuracie stehná
Hovädzí steak so zeleninou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Chrumkavé kuracie ražniči
Klasický burger
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Jahňacie so šalviovým medom
Pečená ryba v papieri
Ryžové guľôčky
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kura na pive
Domáce sushi
Pohánka s klobásou
Netradičný hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Farebný jarný šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Oranžové rizoto
Opekaná zelenina
Lasagne z panvice
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Mäsová roláda a lá pahreba
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ravioly so šalviou
Plnená pečená cibuľa
Ražniči z mletého mäsa
Voňavá morčacia roláda
Viac receptov pre túto náladu

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

Suroviny

4 veľké tortilly (Ø24 cm)
120 g syra
500 g filiet z bielej ryby
šťava z 1/2 citróna
2 lyžice Podravky na ryby
70 g hladkej múky
500 g väčších zemiakov
1 lyžica Podravky na pečené zemiaky
olej na vyprážanie
1 menšia červená cibuľa
100 g čerstvej uhorky
100 g cherry paradajok
Omáčka:
150 g gréckeho jogurtu
1/2 lyžičky Podravky na ryby
1 strúčik cesnaku

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
  • 2 Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
  • 3 Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
  • 4 Múku zmiešame s Podravkou na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
  • 5 Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
  • 6 Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
  • 7 Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
  • 8 Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.

Tip

Fish&Chips môžete tiež podávať s kečupovou alebo kari omáčkou.

Porcia

Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a Podravky na ryby.

Zdieľať s priateľmi