Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Jahňacie so šalviovým medom

Karí s bravčovým mäsom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rýchle lasagne
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Morčacie rolky s ryžou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Vianočná roláda
Ražniči z mletého mäsa
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pohánka s klobásou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Fish&Chips v tortille
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Rolky z roštenky so zeleninou
Klasický burger
Kuracina s kozím syrom
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Zapečené špagety s tuniakom
Ryžové guľôčky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Plnené kuracie stehná
Kuracie prsia pečené v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Tournedos s maslovou zeleninou
Farebný jarný šalát
Lasagne z panvice
Grilované paradajky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mäsová roláda a lá pahreba
Grilované rebierka
Hovädzí steak so zeleninou
Pečená ryba v papieri
Voňavá morčacia roláda
Plnená pečená cibuľa
Kura na pive
Netradičný hamburger
Ravioly so šalviou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované tofu
Domáce sushi
Chrumkavé kuracie ražniči
Opekaná zelenina
Oranžové rizoto
Penne so špargľovou omáčkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Pri zvláštnych príležitostiach skúsme pripraviť jahňacinu trošku iným spôsobom. Mäso skaramelizujeme s medom, podlejeme vínom a upečieme v rúre. Podávame s dusenou kapustou.

Suroviny

2-4 kg jahňacieho stehna s rebrami
50 ml oleja
100 ml šalviového medu
200 ml bieleho vína
1 lyžičku Podravky ochucovadla Stredomorie
soľ
čierne korenie mleté
polovica citróna
20 g píniových orieškov
1 kg kyslej kapusty
3 lyžice oleja
30 g slaniny
1 strúčik cesnaku

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby180 min

  • 1 Na rozohriatom oleji opečieme mäso zo všetkých strán.
  • 2 Mäso osolíme, okoreníme, posypeme Podravkou Stredomorie, pridáme med a dusíme, dokým mäso nebude obalené zkaramelizovaným medom. Pomaly podlejeme vodou a bielym vínom. Mäso spolu so šťavou dáme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi hodinu a pól až dve.
  • 3 Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho, pridáme plátky citróna a píniové oriešky a odstránime prebytočný tuk.
  • 4 Podávame s dusenou kapustou, ktorú pripravíme tak, že na oleji opražíme nakrájanú slaninu, pridáme kapustu a cesnak a dusíme, dokým kapusta nezmäkne.

Porcia

Mäso podávame s omáčkou a dusenou kapustou.

Malé tajomstvá

Na začiatku jahňacinu poriadne umyjeme a osušíme handrou a môžeme ju potrieť cesnakom a citrónom, aby sme zmiernili charakteristickú vôňu jahňacieho mäsa. Počas pečenia a podľa potreby podlievame mäso vodou.

Zdieľať s priateľmi