Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Ražniči z mletého mäsa
Grilované tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Biela ryba s fazuľou
Bohatá jesenná polievka
Pečená ryba v papieri
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s kuskusom
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Mrkvová polievka
Strukovinové fašírky
Chilli con carne
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Zapečené špagety s tuniakom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Fish&Chips v tortille
Kuracie rizoto
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šalát s pikantným steakom
Lahodné pečené zemiaky
Bravčové kotlety so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kurací paprikáš
Polievka z fazuľových strukov
Oranžové rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Slepačia polievka s knedličkami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Stredomorský šalát
Kuracie tyčinky v kečupe
Tabouleh
Ružičková polievka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s kozím syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paštéta z husacej pečene
Cestoviny na stredomorský spôsob
Plnená pečená cibuľa
Ochutená ryža
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Rizoto na španielsky spôsob
Cesnakové bruskety
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované rebierka
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Stredomorská frittata
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hríbová mrvenička
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou - to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

Suroviny

4 ks rýb (pražma alebo morský vlk, cca 400g/ks)
4 lyžice Podravka ochucovadla s cesnakom
400 g cherry paradajok
2 ks cibule
4 ks mladej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
75 ml olivového oleja
1 citrón
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky s cesnakom a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
  • 2 Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  • 3 K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 4 Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.

Tip

Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji - dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.

Porcia

Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.

Zdieľať s priateľmi