Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Rizoto na španielsky spôsob

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Stredomorský šalát
Morčacie rolky s ryžou
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Opekaná zelenina
Kuracie rizoto
Bohatá jesenná polievka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Paradajkové košíčky so pšenom
Oranžové rizoto
Biela ryba s fazuľou
Kuracina s kozím syrom
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Fish&Chips v tortille
Grilované rebierka
Šalát s pikantným steakom
Hríbová mrvenička
Grilované tofu
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Plnená pečená cibuľa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Cesnakové bruskety
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Ražniči z mletého mäsa
Mrkvová polievka
Ochutená ryža
Treska so zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zapečené špagety s tuniakom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Strukovinové fašírky
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované kuracie prsia
Pečená ryba v papieri
Pečený losos v medovej omáčke
Polievka z fazuľových strukov
Paštéta z husacej pečene
Chutný šalát z opečených zemiakov
Slepačia polievka s knedličkami
Chilli con carne
Ružičková polievka
Kurací paprikáš
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi