Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Paradajkové košíčky so pšenom
Stredomorská frittata
Hríbová mrvenička
Šalát z grilovanej zeleniny
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kurací paprikáš
Plnená pečená cibuľa
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Treska so zeleninou
Mrkvová polievka
Kuracie rizoto
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Grilované tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paštéta z husacej pečene
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Grilované rebierka
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacie rolky s ryžou
Bravčové kotlety so zeleninou
Stredomorský šalát
Biela ryba s fazuľou
Cesnakové bruskety
Pečená ryba v papieri
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracina s kozím syrom
Ražniči z mletého mäsa
Biela ryba s kuskusom
Chilli con carne
Oranžové rizoto
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Bohatá jesenná polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Ružičková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šalát s pikantným steakom
Ochutená ryža
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Grilované kuracie prsia
Strukovinové fašírky
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Fish&Chips v tortille
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie mäso na thajský spôsob
Tabouleh
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej s Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

Suroviny

morčacie stehno horné vykostené
olivový olej
maslo
1 čajová lyžička Podravky na pečenú zeleninu
soľ
čierne korenie
3 cesnaky
2 zemiaky
2 veľké mrkvy
1 zeler
2 veľké petržleny
mini tekvica Hokaido
1 cuketa

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie stehno umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a Podravkou na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky. Zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kusy – ideálne na veľkosť zemiakov (malá päsť). Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  • 2 Po upečení celú masu mäsa a zeleniny pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

Porcia

Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Malé tajomstvá

Mäso so zeleninou na jednom plechu sa výborne doplnia a navzájom prevoňajú. Ušetríte tak čas nielen pri varení, ale aj pri umývaní.

Zdieľať s priateľmi