Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Ružičková polievka

Chilli con carne
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Stredomorská frittata
Kuracie rizoto
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska so zeleninou
Strukovinové fašírky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilované tofu
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorský šalát
Sladko-kyslé grilované ražniči
Sójový šalát s tuniakom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované rebierka
Morčacie rolky s ryžou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kurací paprikáš
Grilované kuracie prsia
Ražniči z mletého mäsa
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Paštéta z husacej pečene
Bravčové kotlety so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Fish&Chips v tortille
Pečená ryba v papieri
Lahodné pečené zemiaky
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Mrkvová polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s fazuľou
Šalát s pikantným steakom
Slepačia polievka s knedličkami
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ochutená ryža
Plnená pečená cibuľa
Kuracie tyčinky v kečupe
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Kuracina s kozím syrom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Cesnakové bruskety
Hríbová mrvenička
Paradajkové košíčky so pšenom
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi