Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Treska so zeleninou

Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie rizoto
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Ochutená ryža
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ružičková polievka
Ražniči z mletého mäsa
Bohatá jesenná polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Mrkvová polievka
Opekaná zelenina
Lahodné pečené zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované rebierka
Sójový šalát s tuniakom
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s kuskusom
Stredomorský šalát
Kuracie tyčinky v kečupe
Plnená pečená cibuľa
Cesnakové bruskety
Stredomorská frittata
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pikantným steakom
Strukovinové fašírky
Fish&Chips v tortille
Paštéta z husacej pečene
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčové kotlety so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Morčacie rolky s ryžou
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená ryba v papieri
Tabouleh
Chilli con carne
Kurací paprikáš
Grilované tofu
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Hríbová mrvenička
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Slepačia polievka s knedličkami
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované kuracie prsia
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracina s kozím syrom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Viac receptov pre túto náladu

Táto biela ryba zo severných morí sa už dávnejšie udomácnila v dalmatínskej kuchyni. Vyskúšajte ju v kombinácii s rôznymi druhmi zeleniny a dotvoriť ju môžete bohatými chuťami cesnaku a chilli papričiek.

Suroviny

1 kg filé z tresky
1 lyžica Podravka Natur
250 g tekvičiek
150 g stopky zeleru
500 g zelenej fazule
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhanky
2 lyžice citrónovej šťavy
4 plátky citrónu
50 ml bieleho vína
4 lyžice slnečnicového oleja
3-4 lyžice olivového oleja
štipka mletej chilli papričky
1 lyžička Podravka Natur
100 g cherry paradajok
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Filé z tresky natrieme lyžicou Podravky Natur ochucovadla a pretlačeným cesnakom (2 strúčiky cesnaku).
  • 2 Rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a opražíme na panvici na horúcom slnečnicovom oleji.
  • 3 Upraženú rybu dáme na teplé miesto. V rovnakej panvici na tom istom oleji opražíme stopku zeleru nakrájanú na menšie kúsky, cherry paradajky a tekvičky nakrájané na kocky.
  • 4 Pridáme strúhanku, uvarenú zelenú fazuľu, lyžičku Podravky Natur ochucovadla, chilli, biele víno a zvyšný pretlačený cesnak.
  • 5 Panvicu dobre pretrasieme a zeleninu krátko povaríme.
  • 6 Podľa potreby dolejeme asi 50 ml vody.
  • 7 Na zeleninu poukladáme upraženú rybu a prelejeme olivovým olejom.
  • 8 Plátky citrónu opražíme v panvici bez tuku a poukladáme na panvicu s rybou a zeleninou.
  • 9 Panvicu odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme odstáť 5 minút.

Porcia

Rybu so zeleninou posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Marinovaná treska môže stáť na chladnom mieste niekoľko hodín a keď ju potom pripravíme, bude ešte chutnejšia a aromatickejšia.
Jedlo môžete pred podávaním posypať s 30 g píniových orieškov (ako náhradu môžete použiť olúpané mandle), dodatočne dotvoria toto chutné jedlo.

Zdieľať s priateľmi