Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Paradajkové košíčky so pšenom

Stredomorská frittata
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Cesnakové bruskety
Šalát z grilovanej zeleniny
Morčacie rolky s ryžou
Grilované kuracie prsia
Kurací paprikáš
Chilli con carne
Kuracina s kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Ochutená ryža
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Slepačia polievka s knedličkami
Biela ryba s kuskusom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Ražniči z mletého mäsa
Fish&Chips v tortille
Lahodné pečené zemiaky
Strukovinové fašírky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Morčacina s citrónom a oreganom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Hríbová mrvenička
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilované rebierka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Biela ryba s fazuľou
Pečený losos v medovej omáčke
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie rizoto
Mrkvová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Šalát s pikantným steakom
Pečená ryba v papieri
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Sladko-kyslé grilované ražniči
Paštéta z husacej pečene
Plnená pečená cibuľa
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Bohatá jesenná polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Tabouleh
Grilované tofu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčové kotlety so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi