Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Bohatá jesenná polievka
Cesnakové bruskety
Bravčové kotlety so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Mrkvová polievka
Slepačia polievka s knedličkami
Plnená pečená cibuľa
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Morčacie rolky s ryžou
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie rizoto
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Šalát z grilovanej zeleniny
Chilli con carne
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Grilované tofu
Biela ryba s fazuľou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Biela ryba s kuskusom
Zapečené špagety s tuniakom
Treska so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečená ryba v papieri
Kuracina s kozím syrom
Kurací paprikáš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Fish&Chips v tortille
Grilované kuracie prsia
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso na thajský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Grilované rebierka
Oranžové rizoto
Strukovinové fašírky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči z mletého mäsa
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Stredomorská frittata
Ružičková polievka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Chutný šalát z opečených zemiakov
Hríbová mrvenička
Paštéta z husacej pečene
Ochutená ryža
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi