Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO

Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Sladko-kyslé grilované ražniči
Oranžové rizoto
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Mrkvová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z fazuľových strukov
Opekaná zelenina
Slepačia polievka s knedličkami
Stredomorská frittata
Morčacie rolky s ryžou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Tabouleh
Biela ryba s kuskusom
Cesnakové bruskety
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená ryba v papieri
Paštéta z husacej pečene
Plnená pečená cibuľa
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pikantným steakom
Stredomorský šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ochutená ryža
Biela ryba s fazuľou
Grilované kuracie prsia
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s kozím syrom
Grilované rebierka
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Kuracie rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Chilli con carne
Kurací paprikáš
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Treska so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Hríbová mrvenička
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Bravčové kotlety so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Kuracie tyčinky v kečupe
Strukovinové fašírky
Ružičková polievka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Viac receptov pre túto náladu

Treska je už dlho obľúbeným druhom ryby na štedrovečernom stole. Tieto Vianoce môžete vyskúšať nový spôsob prípravy a uvariť toto výdatné a jedinečne krémové rizoto s bielou treskou.

Suroviny

600 g filiet z tresky
250 g Lagris ryže arborio
1 hľuza florentského feniklu
150 ml smotany
200 ml suchého bieleho vína
50 ml dezertného alebo portského vína
60 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica nasekaného kôpru
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička nasekaného rozmarínu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Florentský fenikel nakrájame na plátky a posolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a fenikel z oboch strán osmažíme. Preložíme na tanier a odložíme nabok.
  • 2 Na zvyšnom oleji z oboch strán osmažíme tresku, ochutíme 1 lyžicou Podravky Stredomorie a zalejeme bielym vínom. Pridáme ryžu, ktorú sme predtým uvarili „al dente“ (tak, aby ostala trochu tvrdá na skus).
  • 3 Pridáme nasekaný rozmarín, zamiešame a krátko povaríme. Zalejeme dezertným alebo portským vínom a panvicou potrasieme tak, aby sa víno rovnomerne zamiešalo. Primiešame smotanu zmiešanú s horčicou a ochutíme soľou a korením. Na vrch rizota naaranžujeme opražený fenikel a necháme postáť približne 5 minút.
  • 4 Tesne pred servírovaním posypeme nasekaným kôprom.

Malé tajomstvá

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža arborio je vďaka svojmu vysokému obsahu škrobov vhodným druhom ryže na prípravu rizota. Po pridaní tekutiny a zamiešaní zrnká ryže prasknú a uvoľnia škrob, ktorý rýchlo absorbuje veľké množstvo tekutiny, čím sa vaše rizoto stane práve takým chutným a krémovým, ako má byť.

Zdieľať s priateľmi